divendres, 28 de setembre del 2012

Distensions

Comença el cap de setmana d'aquí no res. Nosaltres ens anem a passar-lo a casa els avis paterns. L'Ariadna en té moltes ganes. A mi em sembla un bon plan dos dies a Donostia, no trobeu? Potser cau algun pinxito, una passejada pel costat de la platja assegurada, etc, etc. I vosaltres quins plans teniu?

Abans de marxar faré una entrada distesa i mandrosa i sense masses pretensions.

En primer lloc vull enllaçar-vos l'entrada preciosa que ens va regalar la Mirashka fa un dia o dos. Per si encara hi ha algú de vosaltres que no l'ha llegida. És història de la maternitat en estat pur! Petjades infantils de fa mil·lions d'anys. 

Després, voldria ensenyar-vos un altre il·lustrador infantil. Les que em seguiu més, haureu vist que aquest estiu us he presentat un parell de il·lustradores en femení. Ara, cosa estranya, he trobat un home molt interessant (no perque no hi hagi homes interessants en aquesta vida, sinó perquè fins ara les il·lustradores infantils que havia trobat eren tot dones). 

Per cert, totes aquestes troballes tenen a veure amb la meva afició a la xarxa social Pinterest, de la qual us vaig parlar ja fa un temps. 

L'home en qüestió s'anomena Ezra Jack Keats (1916-1983). Nascut a Brooklyn, bressol del multiculturalisme, va destacar des del seu primer llibre, anomenat The Snowy Day amb el qual va guanyar un premi i ha estat considerat un dels llibres d'il·lustració més importants del sXX.

Va conectar les corrents que arribaven des dels anys 60, hereus dels moviments pro drets civils americans, fent un literatura infantil compromesa amb la diferència. De fet, segons he llegit, després del seu primer llibre la gent majoritàriament creia que era negre, doncs fins llavors només els negres tractaven temes d'aquests. 

Pel que fa a la il·lustració, també va incloure tècniques novedoses, com el colage. 

Bé, de totes maneres, la millor manera de conèixer un il·lustrador és veient els seus dibuixos, oi?

Us presento l'Ezra! Bon cap de setmana, mares, pares i fills!








7 comentaris:

  1. Bon cap de setmana!

    Maquíssimes les il.lustracions! Molt coloristes!

    ResponElimina
  2. Qué maca, Donostia!!! Guardo molt bons records de dos dies diferents!Vagi bé!!!

    ResponElimina
  3. A Donostia anava jo amb els ulls tancats ara mateix! :-) Uns pinxos a la nostra salut, eh?

    El meu cap de setmana és una mica més "pràctic". Anem a comprar sabates pels homenets de la casa i pocs plans més tot i que segur que acaben sortint jeje!

    ResponElimina
  4. osti, molt interessant aquest il·lustrador, investigare

    gràcies per compartir-lo

    Abraçades màximes

    ResponElimina
  5. Molt bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  6. Sempre ens ensenyes coses molt maques!!! Només he estat un cop a Donostia però sempre he dit que repetiria- Me'n vaig enamorar.

    ResponElimina
  7. Bé, noies! ja hem torant...ha caigut algún pintxito, hem jugat a la sorra de la platja, hem vist els avis i hem caminat sota la pluja...tot molt donostiarra!

    ResponElimina