dissabte, 28 de juliol del 2012

Marguerite Davis, il·lustradora.

Ahir vaig descobrir a Marguerite Davis, una il·lustradora nord americana de principis de segle. La veritat és que per internet es poden trobar ben poques dades de la seva biografia (no surt ni a vikipèdia! increïble! jeje), així que això de que és nordamericana ho suposo però no ho puc afirmar. Si n'heu sentit a parlar ho sabeu més dades d'ella, expliqueu-ho en el post, així ho farem entre totes...(ara potser estic parlant d'una celebritat i jo sense saber-ho!) 

El que sí que hi ha són força dibuixos, així que suposo que en el seu moment devia ser coneguda. Són el que avui en dia anomenariem, dibuixos vintage! Suposo que es va dedicar bàsicament a il·lustrar literatura infantil, perquè la majoria d'escenes tenen a veure amb l'infància. M'han agradat, són molt delicats i el que més m'ha agradat és que en una època en que la multiculuralitat i conceptes similars no estaven massa en boga, la senyora Margarite Davis va apropar-nos la realitat d'altres cultures, com la india o la xinesa. Us mostro alguns exmples (si en voleu veure més, mireu-vos aquesta pàgina del flickr).








11 comentaris:

  1. El primer dibuix podria ser perfectament per il·lustrar una aventura de "Los cinco". No la conec però els dibuixos són ben bonics. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, doncs m'has picat la curiositat i he investigat una mica sobre la ilustradora de los cinco y tots aquests llibres...resulta que l'autora era Enid Blyotn, anglesa, i havia tingut diverses il·lustradores, les més conegudes Elieen Soper (mirant una mica pel google he trobat imatges precioses, molt millors que les de "Els Cinc"), i Betty Maxey...potser Elieen és la més semblant a la nostra senyoreta Davis.
      Per altra banda, pensant pensant...és curiós tantes dones il·lustrant llibres infantils, sembla que sempre el món de la infancia sigui de la nostra competència. Potser m'animo a fer un post...

      Elimina
  2. No coneixia aquesta dona ni les seves il"lustracions que m'han semblat precioses i d'allò més interessants. Moltes gràcies per compartir-les

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha moltes escenes de maternitat! Les pots compartir també al teu bloc! ;)

      Elimina
  3. Xulíssimes les il.lustracions!! Tampoc la coneixia. I molt interessant el que dius de les dones il.lustradores de llibres infantils. Sense anar més lluny aquí tenim la Merce Llimona, la Pilarín Bayés, Juliet Pomés, Violeta Denou (que són un grup de tres noies)...
    I moltes més, segur!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé tornar-te a tenir passejan-te pels blocs! ;) Ostres, si que en coneixes d'il·lustradores! Potser podriem fer algun post conjunt algun dia...(només és una idea!, com que les coses en conjunt ens surten tan bé...;)

      Elimina
    2. ;) Parlem. T'envio un correu que tinc més coses ha comentar...

      Elimina
  4. Uns dibuixos preciosos. No la coneixia per a res a aquesta senyora.
    No sé per què però m'encanta el terme "vintage"... coses meves.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La paraula, sí, té força glamur, tot i ser una mica en plan "cupcake"...he de reconèixer que té glamur...jeje...petonets!

      Elimina
  5. són preciosos! a mi em sonen, però potser els que recordo són d'altres il·lustradors/es de l'època. M'encanten els dels nens indis! (aquí ha sortit l'antropòloga, mecachis!).

    Un petó!

    ResponElimina